18 mei 2019 - Nina

Twee weken op trainingskamp en een beetje vakantie houden in Roth begin mei bevalt ons eigenlijk ieder jaar heel goed. We verblijven in heel aangenaam appartement bij zeer vriendelijke “Gastgebers”. Ook dit jaar waren we er weer en de trainingen gingen best lekker. Niet meer zoals ik gewend was, maar tevreden met wat ik kon en ook met lopen ging het redelijk. Zelfs wat lichtere tempostukken kunnen lopen.

7 april 2019 - Nina

Het is altijd een feest om in de marathon van Rotterdam te lopen. Tijdens deze editie leek niemand dit evenement te willen missen.  Bijna overal stonden wel supporters, soms rijen dik. En zo enthousiast, constant aanmoedigingen heb ik gehoord. Ze maken er een sport van om je bij naam aan te moedigen. Gaaf hoor!

Ondanks dat was deze marathon voor mij wel de zwaarste die ik gelopen heb. Doordat het op zaterdag nog maar 10 graden was en vervolgens de temperatuur op zondag in Rotterdam op 24 graden uitkwam, had het  lichaam geen tijd gehad om te acclimatiseren. Normaal heb ik toch wat minder last van de warmte. Daarbij kwam dat ik al de hele week met een hoestje liep welke op donderdag ernstig werd. Ik voelde me ook moe en niet fit, ondanks dat ik bijna niet trainde. Maar ja, niet geschoten is altijd mis. Dus gewoon starten.

9 maart 2019 - Nina

Als test voor de Marathon van Rotterdam had ik mij ingeschreven samen met Thomas voor de Halve Marathon Harderwijk. Een door de Atletiek unie gecertificeerd parcours, dus deze zou ook exact 21,1 km zijn, waardoor ik precies zou weten wat ik op 21,1 km voor tijd zou lopen. De GPS kilometers wijken namelijk nogal eens af van de werkelijkheid.

3 februari 2019 - Nina

Wat kan een mens blij zijn en genieten van een wedstrijd! Nu niet zozeer van snelle tijden, maar het heerlijk kunnen lopen over het prachtige parcours van de Asselronde (25 km) bij Apeldoorn. Met hier en daar nog wat sneeuw, strak blauwe lucht, 4 graden en een noordwestenwind kracht 3 was het schitterend loopweer. Gezellig om heerlijk samen met Thomas aan mijn zijde dit rondje te mogen en kunnen lopen.

28 oktober 2018 - Nina

Sinds 2010 kom ik al bij de Wolfskamerloop. En ieder jaar komen Thomas en ik daar terug, omdat het zo’n leuke loop is, goed georganiseerd, leuk parcours, gezellig en vaak zien we veel bekenden. De laatste 2 jaar stond ik met mijn camera langs de kant, doordat ik door blessureleed niet mee kon doen, nu kon ik eindelijk zelf weer mee doen. Met ook nu weer een startnummer met mijn naam erop, super leuk! En dan ook nog op de vernieuwde locatie en het vernieuwde parcours. De uitstraling bij aankomst was al veel gezelliger, doordat het veel compacter opgezet is. Inschrijving/ophalen startnummers, start/finish en prijsuitreiking is nu heel dicht bij elkaar. Een goede verbetering! Ook het parcours, wat nu tegen de klok in gelopen wordt en maar een klein deel over het verharde fietspad ging, vind ik een verbetering. De heuveltjes die nu in het begin zaten, waren beter ‘te doen’.

21 oktober 2018 - Nina

Ieder marathon is weer een bijzondere ervaring en heeft zijn eigen verhaal. Maar deze was wel heel bijzonder. Met een totaal andere insteek ben ik gestart. Het terugkomen na de operatie aan beide hielen vorig jaar september was moeizaam en nog steeds ben ik niet pijnvrij en is de linker achillespees 2x zo dik als de rechter. Daar kwam sinds half mei pijn in het scheenbeen bij. De echo die begin juli gemaakt werd, gaf geen afwijkingen te zien. Met de aanhoudende pijn werd er 3 weken geleden toch een MRI gemaakt en deze gaf aan dat er een stressfractuur gezeten had en aan het herstellen was. De orthopeed gaf aan dat ik wel mocht starten in de marathon, maar bij verergering van pijn in het scheenbeen ik uit moest stappen, omdat ik anders het herstel zwaar zou belemmeren. Hulde aan Jolanda de Poorter! Eindelijk eens een arts die niet direct op de rem trapte. Dus met dit in het achterhoofd en een foliedeken bij mij (om warm te blijven) voor als ik uit moest stappen, leefde ik toe naar de marathon.

23 september 2018 - Nina

De zondag begint voor mij om 6:00 als ik opsta. Enigszins gespannen doe ik zoals gebruikelijk mijn oefeningen op de grond om mijn rug wat soepel te maken en mijn core te versterken. Het ontbijt bestaat uit rijstepap en een kopje thee, om mijn darmen zo rustig mogelijk te houden.

10 juni 2018 – Nina 

Met de sponsoring van Run2Day Almere in samenwerking met Saucony kwam dit jaar ook een gratis start bij de halve marathon van de  Almere City Run. Ondanks blessureleed leek me dit een mooie test om te kijken waar ik stond met hardlopen. Met nog steeds weinig snelheidswerk was ik in trainingen gevorderd tot een lengte van 24 km in hartslagzone 1, dus qua afstand was dit mogelijk. Omdat ik 2 weken ervoor meegedaan had met het NK Run-Bike-Run (10-60-10 km) in Almere en daar in de 1e run 13,2 en in de 2e run  12,8 km/h gelopen had en daar niet al te veel schade van had ondervonden, vond ik dat het mogelijk moest zijn om de 21,1 km tussen de 13 en 13,5 km/h te lopen. En mezelf ook niet gek te maken om veel harder te gaan lopen. Er viel per slot van rekening niets winnen, maar wel een hele hoop te verliezen.

26 & 27 mei 2018 – Nina 

Het was intensief, zonnig, warm, leuk en mooi tijdens het Duin-weekend van Start2Finish! Op zaterdag zelf meegedaan aan het NK RunBikeRun (10-60-10 km) en op zondag als official aanwezig tijdens de triathlon divisie wedstrijden.

10 maart 2018 – Nina 

Als TTN3 opdracht (triathlon-trainer-opleiding) werd er door 2 TVA leden een Zwemloop georganiseerd voor alleen TVA leden op zaterdag 10 maart.  Een mooi moment om weer een kilometer te zwemmen. Lopen zou op dat moment nog zeker geen optie zijn. Het mooie was dat er dan zeker geen druk zou zijn, het zou niet een ‘echte’ wedstrijd zijn. Het zwemmen zou op zichzelf al een uitdaging zijn. Het ene moment kon ik in een ‘treintje’ mee in 1:30/100m, twee dagen later kon ik met moeite onder de 2:00/100m zwemmen. Zeer wisselend en keerpunten gaan in super-slow-motion door de rugproblemen. Uit het zwembad komen bleef een ‘dingetje’ ;-)